Nyttig kycklingwok

Kycklingwok


Ingredienser (4 portioner)

  • 400-500 g kycklingfilé
  • ½ dl rapsolja
  • 1 röd strimlad paprika
  • 1 gul strimlad paprika
  • 1 liten strimlad purjolök
  • 200 g färska böngroddar
  • 4 portioner äggnudlar
  • cashewnötter


    Marinad
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk pressad lime
  • 3 msk thai sweet-chilisås


Tillagning

  1. Skär kycklingköttet i stora strimlor.
  2. Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
  3. Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.
  4. Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
  5. Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
  6. Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
  7. Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0