Nyttig kycklingwok
Kycklingwok

Ingredienser (4 portioner)
- 400-500 g kycklingfilé
- ½ dl rapsolja
- 1 röd strimlad paprika
- 1 gul strimlad paprika
- 1 liten strimlad purjolök
- 200 g färska böngroddar
- 4 portioner äggnudlar
- cashewnötter
Marinad
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 3 msk japansk soja
- 2 msk pressad lime
- 3 msk thai sweet-chilisås
Tillagning
- Skär kycklingköttet i stora strimlor.
- Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
- Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.
- Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
- Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
- Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
- Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.
Kommentarer
Trackback